Woningisolatie heeft positief effect op energielabel woningen

Woningisolatie verzorgen

Een gunstig energielabel voor woningen geeft aan dat een woning energiezuinig is en dat het energieverbruik laag is. Het label wordt bepaald door het energieverbruik van de woning te vergelijken met dat van andere woningen. Het label geeft een gedetailleerde indicatie van het energieniveau van een woning. Een gunstig energielabel voor woningen kan worden verkregen door energiebesparende maatregelen zoals het vervangen van verouderde apparatuur, het verbeteren van isolatie en het installeren van zonnepanelen. Het resultaat is een lager energieverbruik en lagere energierekeningen, wat ook goed is voor het milieu. 

 

Maatwerkadvies energiebesparing

Door een energiescan & maatwerkadvies te laten uitvoeren door een specialist weet jij precies wat je moet doen om je woning duurzamer te maken. Een energie-maatwerkadvies kost een paar honderd euro maar betaald zich doorgaans vrij snel terug. Het besparen van energie heeft niet alleen voordeel voor je maandelijkse kosten. De woningwaarde neemt toe en je draagt bij aan een beter milieu!

Woningisolatie

Stappenplan woning verduurzamen

 

  • Inventariseer: Begin met het inventariseren van de toestand van je woning. Kijk naar waar je woning energie kan besparen. Zijn er leidingen die geïsoleerd moeten worden? Kijk naar de dakbedekking. Is deze nog in goede staat? Ga de woning dus eerst goed inspecteren.
  • Maak een plan: Maak een plan voor de verduurzaming van je woning. Noteer welke verbeteringen je wilt aanbrengen en hoe je dat gaat doen. De verbeteringen kunnen variëren van het vervangen van oude apparatuur tot het isoleren van de muren.
  • Verzamel informatie: Verzamel informatie over de mogelijke verbeteringen die je in je woning kunt aanbrengen. Kijk bijvoorbeeld naar de subsidiemogelijkheden die je kunt gebruiken om het verduurzamen van je woning te bekostigen.
  • Kies energiebesparende producten: Koop energiezuinige producten voor je woning. Denk hierbij aan LED-verlichting, energiezuinige wasmachines en koelkasten en andere producten die energie besparen.
  • Gebruik hernieuwbare energie: Gebruik hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen, een zonneboiler en kleine windmolens. Zo kun je je woning verwarmen en verlichten met hernieuwbare energie.
  • Onderhoud je woning: Zorg ervoor dat je woning goed onderhouden wordt. Controleer en vervang regelmatig oude leidingen en apparatuur. Zorg ook voor een goede ventilatie en controleer of je dak goed geïsoleerd is.

 

Verduurzaam je huis met isolatie

Woningisolatie is het isolatiemateriaal dat wordt gebruikt om warmteverlies te voorkomen in een woning of gebouw. Er zijn verschillende soorten woningisolatie die worden gebruikt, afhankelijk van de locatie, de bouwstijl en de budgetten. De meest populaire soorten woningisolatie zijn glaswol, cellulose en steenwol. Glaswol wordt meestal gebruikt in buitenmuren en plafonds, terwijl cellulose en steenwol worden gebruikt voor het isoleren van binnenmuren en plafonds. Glaswol is de meest duurzame optie, maar het is ook de meest kostbare. Cellulose en steenwol hebben beide een goede warmte-isolatiewaarde, maar cellulose is vaak goedkoper. Er zijn ook andere soorten woningisolatie, zoals polystyreen, polyurethaan en polyethyleen. Polystyreen wordt vaak gebruikt in verwarmde vloeren en muren, omdat het een hoge isolatiewaarde heeft. Polyurethaan en polyethyleen worden meestal gebruikt voor het isoleren van muren en plafonds, omdat ze beide goedkoop en licht zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *