Wilt u meer of minder voor uw woning?

Als u uw huis verkopen gaat, waarom gaat de prijs dan eigenlijk altijd naar beneden? Het is voor velen gebruikelijk om vanaf een maximum prijs te beginnen. Toch zou het ook anders kunnen. Door juist zo laag mogelijk in te zetten.

Hoger en hoger

Het inzetten van een opbodmakelaar zorgt er voor dat u de maximale prijs voor uw woning krijgt. Zie het als een soort veiling van uw woning. U laat de geïnteresseerden tegen elkaar opbieden. Vergist u zich daarbij niet in de normale gang van zaken. Juist omdat u laag begint zal de interesse in het begin groter zijn. Het opbieden eindigt vaak hoger dan wanneer u één geïnteresseerde koper juist laat afdingen. Om hier meer over te weten te komen is online veel informatie te vinden. Zo leert u bijvoorbeeld waarom de toeloop groter zal zijn dan wanneer u hoog inzet.

Psychologisch

Dat de prijs vaak hoger eindigt dan via de traditionele weg is goed te verklaren. De concurrentiestrijd die ontstaat maakt iets los in mensen. Op psychologisch vlak wordt er meer van kopers gevraagd dan wanneer zij de enige geïnteresseerden zijn. U trekt meer zoekenden aan en die zijn bereid meer tegen elkaar op te bieden. U heeft hierbij het voordeel dat u gewoon tegen de lage startprijs op de bekende huizenverkoopsites komt te staan. Het is echter wel belangrijk dat u zich laat begeleiden door een opbodmakelaar. Dit is namelijk een expert op dit gebied. Hij kan u bijstaan bij het succesvol huis verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *