Welke vloer is een inspiratie voor je huis?

Je vloer is de basis van je interieur en is erg bepalend voor de uitstraling van je inrichting. Neem daarom de tijd om goed na te denken over welke vloer je kiest. Kijk hierbij naar wat bij jouw woonstijl past, maar ook naar wat bij jouw levensstijl past. Een druk gezin met kleine kinderen en huisdieren heeft bijvoorbeeld een andere vloer nodig dan een vrijgezel. Wij hebben alvast wat opties voor je op een rijtje gezet.

Tapijt

Tapijt staat warm en gezellig en is bovendien geluidsdempend. In de winter is het ook nog eens lekker warm aan je voeten. Als je voor tapijt gaat, heb je enorm veel keus uit verschillende kleuren en structuren. Het nadeel van tapijt is dat het niet heel duurzaam is en vlekgevoelig.

Vinyl

Vinyl is makkelijk te leggen, makkelijk schoon te houden en werkt net als tapijt geluidsdempend. Het is ideaal voor een gezin met kinderen, hoewel niet al het vinyl even slijtvast is. Een vinyl vloer kopen kan je bijvoorbeeld kopen bij Your Floor.

Tegels

Tegels zijn erg duurzaam en gemakkelijk schoon te houden. Perfect dus voor een druk gezin. In aanschaf zijn ze vaak iets duurder dan andere vloeren, maar in de loop der jaren betaalt zich dit zeker terug.

Hout

Wil jij een mooie natuurlijke vloer? Dan is hout een goede keuze. Het vraag wel iets meer onderhoud dan andere vloeren en is bovendien iets gevoeliger voor bijvoorbeeld vochtschade. Het voordeel is wel dat je een houten vloer opnieuw kan schuren en lakken of in de olie zetten, waarna je vloer weer als nieuw is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *