Waarom kiezen voor een lichtstraat?

Een garage wordt over het algemeen niet gebouwd om veel licht binnen te laten. Het is de bedoeling van een garage de auto te beschermen tegen de invloed van het weer en tegen diefstal.

Mocht je iets anders willen.

Maar wanneer je iets anders wilt doen met de garage bij het huis, er een kantoor van maken bijvoorbeeld, of een hobby kamer, dan is er toch meer licht nodig. Natuurlijk is het mogelijk grotere vensters aan te brengen in de muren, maar dan zal het licht meestal maar van een kant komen.

De buitenmuur van de garage ligt bovendien meestal dicht bij het terrein van de buren. Wanneer die ook een garage hebben zal de lichtinval minimaal zijn.

De oplossing, een lichtstraat.

Een lichtstraat op een plat dak is over het algemeen makkelijker aan te brengen dan een lichtstraat op een puntdak. En omdat het merendeel van de garages in ons land een plat dak hebben is de lichtstraat de ideale oplossing voor het kantoor in de garage. Het licht valt ook nog eens netjes boven op je werk. Je kunt dus tijdens het werk niet meer in je eigen schaduw gaan zitten.

Je eigen oplossing.

Een lichtstraat op een plat dak hoeft overigens geen platte constructie te zijn. Het is mogelijk de lichtstraat allerlei vormen te geven. Een koepel, een zadeldak of een vorm aangepast aan je eigen wensen.

Natuurlijk is het belangrijk dat de aansluiting tussen de lichtstraat en het dak vakkundig gemaakt wordt. Die moet absoluut waterdicht zijn en dat betekend dat je even naar een vakman moet gaan zoeken. Een echte vakman is bijvoorbeeld Niekroos.nl.

De mogelijkheden zijn er, een lichtstraat op een plat dak, de oplossing voor de garage die kantoor wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *