Waar let je op bij het verkopen van je huis

zelf je woning verkopen

Je huis verkopen doe je niet zomaar even, daar gaat veel tijd inzitten. Daarom is het belangrijk dat je alles goed aanpakt. Dat scheelt enorm veel tijd en moeite. Vandaar dit artikel. In dit artikel lees je hoe je het verkopen van je huis goed kunt aanpakken, zodat alles soepel en zonder al te veel stress verloopt. 

Neem een goede makelaar in de arm

Het uitzoeken van een makelaar is niet makkelijk. De makelaar moet ten eerste goed passen bij de situatie waarin jullie verkeren. En ten tweede moet je ook nog eens een goede klik hebben met de makelaar. Ons advies: naast het gebruikelijke inwinnen van advies op het internet, kijk goed om je heen. Vraag je buurman, zwager of je beste vriend naar hun ervaringen met makelaar en of zij niet toevallig een tip hebben voor een goede makelaar. Zo kom je vaak uit bij iemand die je kunt vertrouwen. Lukt het je nou niet om een geschikte makelaar te vinden? Dan kun je altijd nog overwegen om je huis te verkopen zonder makelaar

Je huis verkopen zonder makelaar kan je enorm veel voordelen opleveren. Het kan je veel geld schelen. Een makelaar vraagt als snel twee procent van de verkoopprijs. Ook zorgt zelf je huis verkopen voor veel meer vrijheid. Zo hoef je met de bezichtigingen met niemand rekening te houden.

je woning verkopen
je woning verkopen

Zorg ervoor dat je huis netjes is

Ruim je huis van onder tot boven op. Iemand die jouw huis komt bekijken mag absoluut geen rommel zien, dat kan het hele beeld over jouw huis in een klap verpesten. De eerste indruk en het gevoel dat mensen bij het huis hebben is heel belangrijk bij het verkoopproces. 

Naast dat het huis opgeruimd moet zijn, moet het huis ook zo schoon zijn dat je bij wijze van spreken van de vloer kunt eten.

Zorg voor een neutrale uitstraling

Zorg ervoor dat je je interieur vrij maakt van alle prullaria die je door de jaren heen hebt verzameld. Zorg ervoor dat je interieur een neutrale uitstraling heeft. Zodat een potentiële koper zich goed kan inbeelden hoe zijn of haar meubels zouden staan in jouw huis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *