Vragen die je echt moet stellen tijdens een bezichtiging

welke tips bezichtigen woning

Denk je dat je jouw droomhuis hebt gevonden? En kun je haast niet wachten om het te bezichtigen? Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar het is nog steeds belangrijk om je goed voor te bereiden. Het zou natuurlijk zonde zijn als je belangrijke dingen over het hoofd ziet, omdat je het huis zo graag wil. Het is slim om bepaalde vragen te stellen tijdens een bezichtiging. Zo kom je een stuk meer te weten over het huis en kun je dus ook beter inschatten of het helemaal is wat je zoekt. Er zijn een heleboel slimme vragen die je kunt stellen tijdens een bezichtiging. Een aankoopmakelaar kan je hierover adviseren. Ben je nog op zoek naar een makelaar in Roosendaal? Dan kan Ludo van der Eijken je helpen! Ook is het belangrijk om je te laten adviseren over je hypotheek. In deze blog geven we je alvast een aantal voorbeelden van vragen die je kunt stellen tijdens een bezichtiging.

De verkoop van het huis

Ten eerste is het slim om een aantal vragen te stellen over de verkoop van het huis. Hoe lang staat het huis al te koop? En waarom is het huis te koop gezet? Met deze vragen krijg je inzicht in de populariteit van de woning. Als het huis al heel lang te koop staat, is het misschien mogelijk om een lager bod uit te brengen. De kans is dan groter dat de verkopers hiermee akkoord gaan. Ook de reden waarom de woning wordt verkocht is heel interessant om te weten. Misschien zijn er wel gebreken aan de woning, of is er een burenruzie. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten!

tips bezichtigen woning
tips bezichtigen woning

De omgeving en voorzieningen

Ook de omgeving en voorzieningen zijn heel belangrijk als je ergens gaat wonen. Je wil natuurlijk wel in een fijne omgeving komen te wonen, waar je eventuele kinderen lekker buiten kunnen spelen, waar je makkelijk kunt parkeren en waar bijvoorbeeld nog meer jonge gezinnen wonen. Vraag dus wat voor mensen er in de straat wonen, of er voldoende parkeergelegenheid is en of er geen overlast is van bepaalde zaken. Ligt de woning bijvoorbeeld aan een drukke weg? Of is er veel horecagelegenheid in de buurt? Dan kan dit overlast veroorzaken. Vraag ook of er plannen zijn in de omgeving die een negatieve invloed kunnen hebben op het woongenot.

Onderhoud van de woning

Het onderhoud van de woning is ook een belangrijk punt om over te beginnen. Wanneer is het schilderwerk gedaan? En de kozijnen? Hoe oud zijn keuken, badkamer en cv-ketel? Zijn er wel eens lekkages geweest? Hoe is de woning geïsoleerd? Is er sprake van verborgen gebreken? Wat is de oorzaak hiervan? En hoe is het met de bouwkundige staat van het huis? Er zijn talloze vragen die je kan stellen over het onderhoud van de woning. Heel belangrijk, want zo kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *