Verschillende soorten makelaars

Soorten makelaars

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe woning of appartement en heb je ook nog een huis te koop staan, dan is de kans groot dat je te maken gaat krijgen met een makelaar. Gelukkig zijn makelaars overal te vinden, of je nou een makelaar in Zundert of een makelaar in Breda zoekt. Wel is het belangrijk om te weten dat er meerdere soorten makelaars zijn, welke dat zijn vind je hier.

De aankoopmakelaar

De aankoopmakelaar is dé makelaar die je moet inschakelen als koper, zij kunnen jou voorzien van deskundig advies en kunnen jouw belangen behartigen. Een aankoopmakelaar kan je onder andere helpen met de volgende zaken:

  • Het contact leggen met de verkoper.
  • De woning of appartement beoordelen met een kritische blik. Een aankoopmakelaar heeft veel kennis en ervaring op dat gebied en zal weet op welke zaken hij moet letten, zo kan hij gebreken zien die een gemiddeld persoon waarschijnlijk zal missen.
  • De aankoopmakelaar kijkt ook verder naar de toekomst, daarom onderzoeken ze ook zaken zoals eventuele bestemmingsplannen, kadastrale gegeven en andere dergelijke zaken.
  • Voorstellen en onderhandelen over de vraagprijs.
  • Het controleren en waar nodig aanpassen van de verkoopovereenkomst, ook controleren ze of er nadien aan alle gemaakte afspraken gehouden wordt.
Tips voor een makelaar
Tips voor een makelaar

De verkoopmakelaar

Voor de mensen die hun huis willen verkopen kan er gebruikt gemaakt worden van een verkoopmakelaar. De redenen waarom mensen hiervoor kiezen is omdat in het verkopen van een huis ontzettend veel werk zit en omdat er veel kennis voor nodig is. Verkoopmakelaars doen als voorbereiding op de verkoop onder andere een vraagprijs samenstellen, foto’s maken en het maken van reclame op verkoopsites etc. Nadat mensen interesse hebben getoond verzorgen ze alles van de bezichtiging tot het maken van een verkoopovereenkomst.

De verhuurmakelaar

Verhuurmakelaars worden minder gebruikt dan de verkoop- of aankoopmakelaars, toch is het soms verstandig om er gebruik van te maken. Verhuurmakelaars werken wel uitsluitend voor de verhuurder en niet voor de huurder, ze verzorgen alles van het geven van advies over de huurprijs tot het opstellen van een huurcontract.

De internetmakelaar

De internetmakelaar is wat meer van deze tijd, ze verzorgen alles via het internet en nemen een kleiner deel van de werkzaamheden op zich. De werkzaamheden zijn onder andere het adviseren over de vraagprijs, het afhandelen van juridische zaken en het opstellen van een verkoopovereenkomst. Een groot voordeel van een internetmakelaar is dat je moet hen veel kosten kunt besparen aangezien ze beduidend goedkoper zijn.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *