VBO makelaar

Op 28 august 1985 werd VBO opgericht door een kleine groep enthousiaste taxateurs en makelaars. VBO Makelaar is een brancheorganisatie in de branche ontroerend goed, waar taxateurs en makelaars lid van zijn. Er zijn nu ongeveer 1.000 leden waardoor deze branche organisatie zich de tweede mag noemen in Nederland.

Deze brancheorganisatie is opgericht doordat er in 1985 een document werd gepubliceerd waarin stond dat alleen een makelaar die eenmalig toestemming hebben van de rechter dit werk mogen uitoefenen. De leden van deze brancheorganisatie waren het hier niet mee eens, zij vonden dat eenmalige toestemming van de rechter niet kan garanderen dat een makelaar op een betrouwbare manier met klanten omgaat.

Leden van deze organisatie houden zich niet alleen bezig met woonhuizen, want er zijn ook een afdeling die over kantoorpanden gaat en een afdeling Agrarisch Vastgoed.

De leden van VBO makelaars zijn bekwaam voor het uitoefenen van hun vak. Ook wordt hun vakkennis altijd getoetst. Voor het waarborgen van de dienstverlening van deze makelaars en taxateurs heeft VBO een beroeps- en gedragscode opgesteld.

De organisatie komt op voor de belangen van de leden naar de politiek en de regering. Zo heeft VBO makelaars mede gezorgd voor de drie-dagen-bedenktijd regeling. Ook zijn het ordenen van de markt en dienst verlening belangrijke taken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *