Van woning ruilen in de vakantie?

Wanneer je graag op vakantie wilt, dan zul je een spaarpotje, achter de hand, nodig hebben. Vakantie is voor vele een zware kostenpost. Hoe graag men ook weg wilt, je moet er heel wat voor over hebben.

Woningruil

Een aanrader is om aan woningruil te doen. Misschien ken je mensen in jouw omgeving die hier voor open staan. Ook zijn er vaak advertenties staat in de media.
Zodoende kun je op een laagdrempelige manier toch verblijven in een andere omgeving. Even weg uit de eigen vertrouwde omgeving, om lekker tot ontspanning te komen.
Het extra voordeel van woningruil is, dat je huis niet onbewoond is, tijdens jouw afwezigheid.
Voor de omgeving valt het niet op dat je op vakantie bent.

Regels over woningruil

Regels zijn er niet echt. Je kunt zelf een overeenkomst op papier zetten. Meestal is het een vertrouwen, wat je met elkaar hebt. Probeer daarom, vooraf, om informatie te krijgen van de bewoners.
De meest veilige vorm om dit te doen is via vrienden of familie. Eventueel kennissen of via-via is ook mogelijk, omdat er hierbij ook nog een connectie is. Dit zorgt voor wederzijds vertrouwen.
Ook is het erg handig, dat het huis onderhouden wordt. Bijvoorbeeld wanneer u dieren in huis heeft. Deze worden uiteraard ook onderhouden door de nieuwe tijdelijke bewoners. De planten worden verzorgd en de kans op een inbraak is erg klein geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *