Uw huis verkoopklaar maken in enkele simpele stappen.

Uw huis verkoopklaar maken in enkele simpele stappen.

Uw huis verkoopklaar maken

Veel mensen willen graag weten hoe ze hun huis het beste vekoop klaar kunnen maken, wij zullen u hiervoor enige onmisbare tips geven.
Om te beginnen kunt u veel doen om de buitenkant van uw huis verkoopklaar te maken, uiteraard is de buitenkant van het huis het eerste dat elke potentiële koper ziet. Daarom is de eerste indruk heel belangrijk bij de verkoop van uw huis.
Zorg dat het huis om te beginnen schoon is, de dakgoten schoon en bladvrij, de spinnenwebben verwijdert en de ramen en kozijnen blinkend. Dat geeft een uitnodigend beeld. Het pad naar de voordeur moet vrij zijn van overhangende takken en bladeren. Het is fijn als de tuin er uitnodigend uitziet. Om diezelfde reden is het opruimen van allerlei losliggende spullen en kinderspeelgoed ook een prima idee. Wel is het leuk om een paar bloeiende planten neer te zetten in de tuin en op een nette tuin tafel, dit geeft een gevoel van ontspanning en rust.

Uw huis verkoopklaar maken in enkele simpele stappen.
Uw huis verkoopklaar maken lijkt wellicht een onderneming, met deze simpele stappen is deze klus zo geklaard.

De entree en de hal met eventuele trap

Zorg dat de vloer van de hal leeg is, schoenen en andere zaken die er normaal vaak liggen even in de kast of elders uit het zicht opbergen Verder natuurlijk alles van de trap. Aan de kapstok niet meer dan 2 á 3 jassen. . Eventueel alle kleine herstellingen aan de entree en trap uitvoeren. Eventueel kunt u dit natuurlijk door een klusjesman laten doen, het geld dat dit kost betaald zich zeker terug bij verkoop van uw woning.

De woonkamer en keuken

Ook in de woonkamer en keuken geldt dat de vloer zo leeg mogelijk dient te zijn. Manden en etensbakken van huisdieren onzichtbaar ( als het kan ook de dieren zelf tijdelijk even uit huis).Kinderen leiden af bij een bezichtiging, dus beter even naar de buren indien mogelijk. Hun spullen kunt u niet allemaal verstoppen, maar alles netjes in kisten en manden staat een stuk beter. Zo geldt ok voor te veel persoonlijke items in de kamer en keuken. Berg alle persoonlijke zaken op, haal de knutsels van de kinderen weg en schep rust en ruimte in de kamers. Als u overweegt te verbouwen, dan kunt u veel ruimte creëren, een muurtje verplaatsen door een klusjesman is vaak zo gebeurd, en levert veel winst. Nog een ruimte tip: beter één of twee planten in de vensterbank dan een hele kakofonie van potjes en spulletjes. Ten slotte natuurlijk de keuken spic en span laten blinken, dat oogt meteen fijn.

De bovenverdieping

Op de bovenverdieping alle spullen weer van de vloer en onder de bedden vandaan. Als de vloer leeg is geeft dat een rustig en ruim gezicht. Alle bedden moeten strak opgemaakt zijn met zo rustig mogelijke kleuren. Als er in de kamers wilde kleuren zijn gebruikt schrikt dat kopers af, uw huis verkoopklaar maken kan ook inhouden dat u een meer gedekte tint op de muren moet schilderen om de kamers aantrekkelijker en ruimer te laten lijken. Ook hier geldt: kijk kritisch naar uw huis en overweeg om een kleinigheid te verbouwen, soms is een kleine ingreep al voldoende om een groots effect te verkrijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *