Update over de huizenmarkt

De prijzen op de huizenmarkt kennen al tijdenlang schommelingen. Er is eigenlijk sprake van een soort golfbeweging zoals we dat op meer gebieden in bijvoorbeeld de economie terug zien komen. Er zijn jaren dat de huizen voor enorm hoge prijzen worden verkocht, maar er zijn anderzijds ook tijden dat de woningprijzen laag liggen. Hoe is het op dit moment wat dat betreft met de Nederlandse huizenmarkt? Hieronder een korte update over de huizenmarkt.

Woningmarkt trekt verder aan

Er lijkt de laatste jaren een trend te zijn dat huizen weer wat gemakkelijker worden verkocht. Een jaar of vier geleden kregen huizenverkopers soms nauwelijks kijkers in hun woning, maar de laatste jaren is de situatie wat dat betreft toch echt wel stukken verbeterd. In het eerste kwartaal van 2015 zijn zelfs al weer meer woningen verkocht dan een jaar eerder. De groei lijkt dus nog door te zetten. De Nederlandse Vereniging voor Makelaars is hier verrast over, want de strengere hypotheekregels en de beperking van belastingvrij schenken hadden ook het tegendeel kunnen bewerken.

Verkoopprijs

Als het gaat om de prijs waar woningen nu voor worden verkocht op de huizenmarkt, liggen de prijzen net iets hoger dan vorig jaar. De gemiddelde verkoopprijs van een woning ligt zeker nog ruim onder het niveau bij het begin van de crisis, maar toch al weer een heel eind hoger dan tijdens het dieptepunt van de crisis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *