Technisch VVE-management

Wanneer u eigenaar bent van uw eigen woning of van een zakelijk pand, dan is het alleen maar logisch dat je dit pand zo goed mogelijk onderhoudt. Als je woning of je zakelijke ruimte deel uitmaken van een gebouw met meerdere eigenaren, dan ligt dit onderhoud al meteen wat ingewikkelder. Wie alleen kan beslissen over het onderhoud of de technische aspecten van een gebouw of unit, hoeft geen rekening te houden met de mening of de agenda van andere partijen. Technisch VVE-management Amsterdam helpt u en uw mede-eigenaars om tot een vergelijk te komen en zo te kiezen voor een oplossing die aanvaardbaar is voor beide partijen.

Mogelijke oplossingen door technisch VVE-management

Technisch VVE-management maakt het mogelijk om niet langer als individuele partij, maar in de plaats daarvan, als groep te handelen. Zo bent u nu in de mogelijkheid om voor het dagelijks onderhoud van het pand een groepscontract af te sluiten. Dit heeft voordelen met betrekking tot de prijs. Daar staat wel tegenover dat u het met alle andere partijen eens dient te geraken over de prijs, de dienstverlener en de frequentie waarmee dit onderhoud zal plaatsvinden. Bijkomend dient ook duidelijk gemaakt worden over welk soort van onderhoud het gaat. De ene eigenaar zal hierbij denken aan de schoonmaak van het pand, de andere zal mogelijk denken dat het gaat over periodieke reparaties aan het pand of aan technische installaties zoals air conditioning, verwarming, waterleiding of de gasleidingen. In zulke gevallen waar het gaat over grote bedragen en mogelijke misverstanden is het goed om te kunnen terugvallen op een dienstverlener die ervaring heeft met technisch VVE-management.

Kiezen voor technisch VVE-management

De keuze maken voor algemeen technisch VVE-management doet u niet in uw eentje. Uiteraard wordt daar eerst een vergadering over belegd. De jaarlijkse algemene vergadering lijkt ons een prima moment om de mogelijkheid om te kiezen voor technisch VVE-management aan alle leden voor te leggen. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken voor de taken die u wilt laten overnemen door aanbieders van diensten zoals schoonmaak, reparaties, algemeen onderhoud en andere in alle rust met elkaar overlopen en bespreken. Uiteraard doet u er goed aan om de agenda van deze vergadering op voorhand aan alle leden over te maken. Zo krijgt iedereen de kans om zijn of haar voorkeur voor een aanbieder duidelijk te maken. Als u met zijn allen deze werkwijze hanteert, komt u namelijk niet voor verrassingen te staan en zal technisch VVE-management voor alle partijen een meerwaarde betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *