Ruimtegebrek? Doe een aanbouw!

Wanneer je merkt dat je wat ruimtegebrek hebt op de begane grond van je woning kun je de keuze maken om een aanbouw te plaatsen aan je woning. Dit is in de meeste gevallen een goedkopere oplossing van het kopen van een ander huis.

Voor welke doelen kan ik een aanbouw gebruiken?

Een aanbouw kun je gebruiken voor verschillende doeleinden. Wanneer je bijvoorbeeld de woonkamer de klein vindt kun je ervoor kiezen om deze aanbouw in zijn geheel bij je woonkamer te trekken. Vaak wordt een aanbouw ook gebruikt om de keuken te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige woonkeuken die je op deze manier kunt creëren. Een andere optie is om de aanbouw echt als aparte kamer te gebruiken. Deze extra gecreëerde ruimte kan bijvoorbeeld gebruikt worden als werkkamer. Een slaapkamer op de begane grond is ook een goede optie en dit wordt in de meeste gevallen gedaan door oudere mensen om mensen die slecht ter been zijn.

Hoe groot moet en mag de aanbouw zijn?

Afhankelijk van het doel van de aanbouw kun je diverse keuzes maken. In de meeste gevallen mag je zonder vergunning een aanbouw van 2,5 meter diep plaatsen aan je huis. Wanner je een grotere aanbouw wilt plaatsen dien je hiervoor een vergunning aan te vragen bij de gemeente. De breedte van de aanbouw is ook afhankelijk van je doel. Meestal wordt er gekozen voor een aanbouw over de gehele breedte van het huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *