Makelaar kiezen

Het is belangrijk dat je de juiste makelaar kiest!
Wil jij jouw huis verkopen of jouw huis gaan verkopen? Dan is het wellicht een goed idee om een makelaar in de arm te nemen! Hij of zij kan jou heel goed helpen en weet waar hij of zij op moet letten. Met deze hulp zal jij vast en zeker snel jouw doel bereiken.

Makelaar kiezen

In nagenoeg elke woonplaats is wel een makelaar te vinden, vaak zelfs wel meerderen. Maar welke makelaar is nou de juiste voor jou? Vraag eens bij vrienden en bekenden of zij goede of juist minder goede ervaringen hebben met een bepaalde makelaar. Dat maakt de keuze wellicht al wat makkelijker. Als je dan nog niet kunt kiezen, kan je een aantal makelaars uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Je kunt dan bespreken wat jouw doel is en horen hoe de makelaar daar over denkt. Tijdens dit gesprek kan je dan bekijken of jullie op een lijn liggen en of je een goed gevoel hebt bij deze makelaar. Op deze manier kan jij vast en zeker eenvoudig de juiste makelaar kiezen.
Hoe kies je de juiste makelaar?

Huis verkopen met behulp van een makelaar

De meeste mensen schakelen de hulp van een makelaar in als zij hun woning willen gaan verkopen. Dit is ook wel logisch, want hij heeft de juiste contacten en weet hoe hij jouw woning het beste in de markt kan zetten en dus kan verkopen. Voordat het zo ver is, zal de makelaar samen met jullie een vraagprijs bedenken. Daarna worden er foto’s van de woning gemaakt en deze worden op diverse websites geplaatst. Ook wordt er vaak een brochure van de woning gemaakt, hier worden de foto’s ook voor gebruikt. Als er mensen reageren op de woning en graag willen komen kijken, dan zal de makelaar dit ruim op tijd aan jullie melden. Jullie kunnen de woning dan nog poetsen en opruimen. Op de dag van de bezichtiging zal de makelaar met de mensen een rondje door de woning maken en allerlei zaken toelichten. Mochten deze kijkers een bod op de woning uitbrengen, dan zal de makelaar (in overleg met jullie) de onderhandelingen doen. Op deze manier komen jullie vast en zeker tot een mooie prijs.

Huis kopen met behulp van een makelaar

Als jij op zoek bent naar een woning, kan je ook een makelaar in de arm nemen. Dit is een zogenaamde aankoopmakelaar. Als jij bij hem aangeeft wat voor woning jij zoekt, waar deze moet staan, wat de prijs mag zijn, etc., dan zal hij op zoek gaan naar de perfecte woning voor jou. Bij eventuele bezichtigingen zal de makelaar ook meegaan en jou eerlijk advies geven. Ook zal hij het melden als hij gebreken ziet. Mocht jij een bod op de woning willen doen, dan zal de makelaar dit voor jou doen. Hij zal dus contact opnemen met de verkopende makelaar. Je hoeft dit zelf niet te doen. Samen met een makelaar zal jij dus vast en zeker de perfecte woning voor de perfecte prijs vinden.

Succes met jouw zoektocht naar de juiste makelaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *