Makelaar eindelijk weersteeds vaker ingeschakeld

Sta je op het op het punt je huis te verkopen, maar weet je niet wat je moet doen? Je kunt proberen om zelf je huis te verkopen zonder begeleiding van een externe partij. Aan de andere kant kun je ook een makelaar inschakelen die jou helpt met alle bezigheden rondom de verkoop van jouw woning. Dit kost natuurlijk wel wat meer centen, maar je hebt de garantie dat je geholpen wordt door een vakman. Beide situaties hebben zo zijn voor- en nadelen. We zetten ze even op een rij.

Zelf verkopen

De grootste reden dat veel mensen geen makelaar inschakelen is om geld te besparen. Een makelaar kost nou eenmaal geld, maar daar kunnen nogal grote verschillen tussen zitten. Elke makelaar heeft namelijk andere tarieven en bieden andere diensten aan. Houd er ook rekening mee dat kijkers niet direct willen onderhandelen met de verkoper. Vaak worden er mooiere praatjes verteld om zo hun huis te verkopen. Voor veel kijkers is dit ook een reden om af te haken. Bedenk goed dat je wel het grootste en duurste bezit aan het verkopen bent, dus alles moet perfect verlopen. Daarom is het raadzaam om toch een vakman in te schakelen. Daarnaast is er nog een andere reden om een makelaar te raadplegen. Welke is dat?

Verkopen via de makelaar

Een makelaar weet waarover hij praat. Hij heeft er voor gestudeerd en heeft al vaker een woning verkocht aan geïnteresseerden. De makelaar weet ook precies wat hij moet vertellen aan de kijkers. Met dat voordeel ben je in een betere onderhandelingspositie en kun je wellicht sneller jouw huis verkopen. Uit onderzoek van Het Waarehuis is gebleken dat ruim 60% van de mensen een makelaar inzet bij de verkoop van een huis om de bovenstaande redenen. Dit onderzoek is uitgevoerd onder 1023 huishoudens dat langer dan een jaar deed over het verkopen van het huis. Het is begrijpelijk dat ook jij wilt besparen, maar voor sommige projecten is het verstandig om het uit handen te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *