Huizenruil voor koopwoningen.

Huis ruilen is in de huursector al redelijk populair. Doordat de huizenmarkt redelijk op slot staat, wordt het voor mensen met een koopwoning steeds aantrekkelijker om over te gaan tot het ruilen van een woning. Dit komt in meerdere vormen voor, met zowel koop- als huurwoningen. Over het algemeen is het ruilen van huizen zeer aantrekkelijk en brengt het weinig risico’s met zich mee.

U ontkomt namelijk aan dubbele lasten die met een “extra” koopwoning gemoeid zijn. In bijna geen enkel geval lukt het om het verhuizen vloeiend over te laten lukken. Dus dat u geen enkele periode zonder dubbele lasten zit. Dubbele lasten heeft u wanneer u uw oude / huidige woning nog bezit en tegelijkertijd al een nieuw huis heeft gekocht. Zeker in deze tijd zit hier het grootste risico voor mensen.

Door van huis te ruilen voorkomt u deze dubbele lasten. Misschien denkt u dat in veel gevallen huis ruilen niet eerlijk is, of dat het aanbod erg klein is. Niets is minder waar. De eventuele verschillen in grootte van het huis of in waarde van het huis wordt uiteraard gecompenseerd. De ene partij legt dan een financiële compensatie bij, zodat de ruil altijd eerlijk is.

Veel mensen vragen zich toch af waar te beginnen? Geef zelf ook bij de makelaar aan dat je open staat voor woningruil, misschien heeft hij mensen in zijn bestand die net zo als jou aan woningruil willen doen.Bij huizenruil komt er gewoon een makelaar bij kijken. Deze zorgt dat alles in goede banen wordt geleid. Het aanbod gaat via de makelaar maar ook de verkoop / ruil. Zo heeft u altijd een betrouwbare tussenpartij en zal er achteraf geen gedoe zijn over eventuele gemaakte afspraken. Het gaat uiteindelijk om veel geld, dus het is zaak dat dit alles goed wordt geregeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *