Huizenprijzen trekt verder aan

Het is algemeen bekend dat de economische crisis ervoor heeft gezorgd dat de huizenprijzen enorm zijn gekelderd. Door de onzekere economische situatie hebben veel huizenbezitters gewacht met het verkopen van hun woning en aan de andere kant werd het voor starters steeds moeilijker om een woningfinanciering bij de bank te krijgen. In moeilijke financiële tijden houden mensen de hand op de knip. Het is nu alleen de vraag wanneer de huizenprijs weer begint aan te trekken. Wanneer gaan mensen weer huizen kopen en zullen de prijzen weer enigszins gaan stijgen.

Het vertrouwen neemt weer toe

Het sentiment op de huizenmarkt is voornamelijk afhankelijk van het vertrouwen dat mensen in de economie hebben. Sinds enige tijd laat de economie weer een voorzichtige groei zien en lijken de mensen langzaam aan weer bereid te zijn om geld te investeren. Dit doen mensen namelijk alleen wanneer ze zeker denken te weten dat hun investering op termijn ook waardevast is.

Het aantrekken van de huizenmarkt

Voor potentiële kopers zijn de huidige omstandigheden enorm interessant om een huis te gaan kopen. Zo is de hypotheekrente historisch laag, waardoor je heel goedkoop geld kunt lenen. Daarnaast zijn de huizenprijzen dusdanig laag, dat een verdere daling niet logisch lijkt. Samen met het toenemende vertrouwen is dit de verklaring dat de huizenmarkt weer aantrekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *