Hoe kun je het beste een gazon aanleggen?

Het aanleggen van een gazon kan op twee manieren. Je kunt zaad kopen bij een tuincentrum en het inzaaien. Een andere optie is het aanschaffen van graszoden. Een graszode kun je zelf prima leggen en het heeft als voordeel dat je vrijwel meteen over het gras kunt lopen. Het is wel wat duurder dan het zelf inzaaien van gras, maar als je bedenkt dat je bij het inzaaien van gras zes weken moet wachten alvorens je er op kunt lopen is het ideaal.

Wanneer gras aanleggen?
Je kunt vanaf medio april tot halverwege september gras inzaaien. We raden je aan om voor de maand augustus te kiezen, omdat de nachten in deze maand relatief warm zijn, de luchtvochtigheid is bovendien hoog en in deze periode is er al minder onkruid actief. Het gras kiemt dan ook snel en dat is belangrijk gegeven. Bij het aanschaffen van graszoden of graszaad kun je kiezen voor een aantal grassoorten. Zo is er zaad voor een speelgazon, een schaduwgazon en een siergazon. Mocht je kinderen hebben dan is een speelgazon natuurlijk aanbevelenswaardig.

Een voorbereiding is ook bij het aanleggen van gras het halve werk. Een egale ondergrond, een vruchtbare grond en het aanleggen van het gras (lees: graszoden) op de juiste dag is belangrijk. Het laatste is belangrijk, omdat je het beste geen graszoden kunt aanleggen op een snikhete droge zomerse dag. De wortels van het gras zullen moeten hechten en dat is lastiger wanneer het erg droog en heet is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *