Ervaringen met een stukadoor

Door een lekkage was de hechtlaag op het plafond van de woonkamer los gaan laten. Het was te prijzig om het hele plafond aan te pakken. Bij informatie bij een stukadoor kwam een collega met een spuitbedrijf het bijwerken. Bij het spuiten van het plafond wordt gebruik gemaakt van een machine welke lijkt op een aggregaat en niet geheel geruisloos is.

Een plek van ongveer drie meter is bijgespoten, je ziet geen verschil van kleur of een overgang. Nu ik toch in de rommel zat vroeg ik de collega stukadoor wat de kosten waren om de wand met steenstrips te laten stucken. Dit vroeg ik aan diegene die bij Sens-afbouw.nl werkt.
Op de helft van de muur staat een gemetselde openhaard welke een geheel met de steenstripswand moest gaan vormen. Dit was goed te doen, dezelfde week had hij wel tijd voor de klus. De gemetselde schoorsteenmantel liep door tot ongeveer veertig cm boven de vloer, daarna volgt een houten rand met ingelegde stenen als een soort vensterbank voor de openhaard. Onder de houten rand liep de gemetselde schoorsteen nog een stukje door tot aan de vloer.

Toen de steenstrips en de schouw in de eerste laag waren gestreken door de stukadoors, leek de kamer al veel ruimer. De dagen daarop werd de granol erop gezet. De stukadoors rolden het afval op een grote hoop en vroegen vriendelijk of wij dit wilden afvoeren.

Na 3 weken zag ik dat onder de houten rand niets was veranderd, het metselwerk daar was niet meegenomen. Een schoonheidsfoutje van de stukadoor uit Zoetermeer, ik heb het maar zo gelaten nu kan aangetoond worden wat de oorspronkelijke staat was achter dit machtige werk van de stukadoors.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *