Een zee van licht binnen laten in je woning

Er zijn bij een woning vaak uitbouwsels waar te weinig licht naar binnen komt. Dat is geen prettige gewaarwording. Nu kan je natuurlijk de ramen groter maken die er zijn maar, dat is een kostbare grap. Je er kan beter voor zorgen dat er meer licht binnenkomt via de bovenzijde. Dat is mogelijk wanneer het een plat dak is door het aanleggen van lichtkoepels of lichtstraten. Wanneer je meerdere lichtkoepels tegen elkaar zou plaatsen heb je in feite een lichtstraat. Een lichtstraat kan een behoorlijke maat hebben. Zo kan je ze aanschaffen met een maat van 60 cm tot wel 240 cm.

Lichtstraat
Een lichtstraat wordt op het platte dak gemonteerd. Er komt een zee van licht binnen door de lichtstraat. Je kan uit verschillende soorten lichtstraten kiezen. Er zijn er met vaste ramen maar, je hebt er ook die je open kan zetten. Dat openzetten zal een heerlijk frisse verkoeling geven tijdens de ware zomermaanden.

Constructie
De ombouw van een lichtstraat is vaak van aluminium gemaakt. In deze ombouw wordt vervolgens doorzichtig glas geplaatst, acrylaat of polycarbonaat. Het moet namelijk zeer sterk en inbraakvrij zijn. Wanneer men glas gebruikt zal het minimaal uit twee lagen glas bestaan. De binnenzijde van het glas is in de eerste plaats luchtledig gemaakt waarna men er argongas heeft ingespoten. Hierdoor wordt de isolatie extra versterkt. De bovenzijde van het glas is voorzien van een vuilafstotende laag terwijl de binnenste laag extra is versterkt. Deze binnenlaag moet voorkomen dat men door het glas kan vallen. Ook is de versterkte binnenlaag belangrijk om het inbraak werend te maken. Een lichtkoepel of lichtstraat zijn namelijk zwakke plekken tegen inbrekers. De ombouw is van aluminium gemaakt wat extra wordt bewerkt. Hierdoor zal het niet meer nabewerkt moeten worden wanneer het eenmaal op het platte dak ligt. Het wooncomfort zal aanzienlijk verbeteren door de hoeveelheid licht die een lichtstraat verstrekt. Je zal vaker geneigd zijn om in de ruimte te gaan zitten, omdat je heerlijk kan genieten van de buitenlucht met voldoende daglicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *