Een makelaar inschakelen, waarom?

Je bent op zoek naar nieuwe woonruimte. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Misschien is je gezinssituatie veranderd, wil je groter of kleiner wonen, of wil je een extra werk- of studeerkamer. Natuurlijk kijk je rond of je ergens je droomhuis ziet staan. Maar in de tussentijd zit je nog met je huidige woning, die moet wel eerst verkocht worden. Je kunt hiervoor zelf een bordje in je tuin zetten, maar dat is meestal lang niet effectief genoeg. Voor een optimaal verkoopproces is het verstandig hulp in te schakelen. Van een makelaar.

Hulp en advies
Je makelaar zal diverse stappen zetten die een spoedig en gunstig verkopen van je woning dichterbij brengen. Op de eerste plaats taxeert hij je woning, en bepaal je samen wat de vraagprijs zal zijn. Je makelaar kijkt hierbij goed of het huis in goede conditie is, defecten die de verkoop belemmeren kunnen het beste opgelost worden. Soms maakt je inrichting en de gekozen kleuren in je huis een verkoop lastiger. Hoewel het voor jou prima was, wil je toekomstige kopers natuurlijk niet afschrikken. Je makelaar geeft hierover adviezen.

Nog meer stappen
De makelaar zal zorgen dat je huis wordt aangemeld bij diverse woonsites, zet één of meerdere advertenties, en zorgt voor een brochure. Dan is het wachten op de mogelijke kopers. Zodra iemand zich meldt regelt de makelaar dat er bezichtigingen in het huis zijn. Zelf hoef je daar meestal niet bij te zijn, dat geeft de makelaar ook de ruimte om vrijuit te spreken. Komt het tot een koopovereenkomst, dan is het aan de makelaar om deze op te stellen. Met de notaris wordt een afspraak gemaakt om het huis over te schrijven op naam van de nieuwe eigenaar. Zoals je ziet: de makelaar speelt in het hele proces een belangrijke rol. Wie een woning wil verkopen doet er dan ook goed aan een makelaar in te schakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *