Een huis bezichtigen

 

Je hebt voor je gaat bezichtigen een hoop zaken voor je zelf op een rijtje gezet. In welke prijsklasse kan het huis vallen, waar je mogelijk wilt wonen en wat voor type huis je op zoek naar bent.

 Bezichtiging

Zorg dat je ruim van te voren aanwezig bent voor de bezichtiging. Laat de makelaar alle ins en outs vertellen van de woning. Laat je daarbij rustig rondleiden. Schrijf over elke woonruimte een aantal zaken die je tegenkomt op. Wanneer je een ietwat kleinere kamer tegenkomt, moet je vragen aan de makelaar of je wat zaken mag opmeten en er eventueel een foto van mag maken.

 Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan bij een woning.

Wanneer je de woning bezichtigt, moet je goed letten op plafonds en muren. Zitten er geen scheuren in de muren, lekken er geen kozijnen et cetera. Een extra vraag die je kan stellen is wie de fundering heeft gelegd, door wie en wat de uitkomst hiervan is.

 Waarom moet je veel vragen stellen over een woning?

Een makelaar is wettelijk verplicht om alles over de woning te vertellen. Hij mag geen leugens vertellen. Dit staat genoteerd in het burgerlijk wetboek. Daarnaast kan je mogelijk tegen onverwachte hoge kostenposten komen, nadat je de woning hebt gekocht. Dit wil je uiteraard voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *