Alles wat je moet regelen voor een verhuizing

weten voor verhuizing

Stel, je gaat verhuizen. Dan zijn er tal van dingen waar je rekening mee moet houden. Het beste is om van tevoren te bepalen hoe je jouw verhuizing gaat regelen. Bijvoorbeeld hoe je je je precies je huis wil inrichten. Welke meubels ga je gebruiken en koop je laminaat bij de praxis of bestel je laminaat vloeren bij de laminaat expert ? Laat je verder de verhuizing regelen door een verhuisbedrijf? Of ga je het allemaal zelf doen met je eigen verhuisteam ? We zetten de voor- en nadelen per optie voor je op een rijtje.

De voor- en nadelen van een verhuisbedrijf

Het grootste pluspunt van een verhuisbedrijf is natuurlijk, dat alles je uit handen wordt genomen. De verhuizers halen de meubels uit elkaar, kunnen eventueel ingeschakeld worden om ook alle dozen in te pakken. Ze laden vervolgens alles snel in op (in de meeste gevallen) vakkundige wijze, en zorgen dat jouw interieur veilig van A naar B wordt gebracht. Om vervolgens alles weer uit te laden en meubels in elkaar te zetten. Je hebt er op deze manier bijna geen omkijken naar. Nadeel van een verhuisbedrijf is dat het meestal niet erg goedkoop is. Bovendien kun je nogal eens het overzicht verliezen, wanneer de verhuizers bezig zijn jouw spullen in te pakken, op verschillende plekken in het huis. Toch is het inschakelen van een verhuisbedrijf erg handig, met name wanneer er een grotere afstand is tussen het oude en het nieuwe adres. Neem als voorbeeld een verhuizing van Nijmegen naar Amsterdam. Dan is een verhuis service Amsterdam te prefereren.

tips voor verhuisbedrijf
tips voor verhuisbedrijf

De pluspunten van zelf verhuizen

Besluit je toch om zelf je verhuizing te regelen, dan is het grootste pluspunt natuurlijk dat je jezelf hiermee veel kosten kunt besparen. Zo kun je een kleine vrachtwagen huren, of een aanhangwagen. Jouw verhuisteam helpt je uiteraard met het in- en uitladen van de verhuisdozen en meubels. Kijk wel van tevoren goed wat je denkt aan ruimte nodig te hebben. Zeker bij lange afstanden is het beter om iets meer ruimte in je wagen te hebben, om extra ritten te voorkomen. 

Wat te doen met afval?

Ga je verhuizen, dan krijg je onwillekeurig met een hoop afval te maken. Bijvoorbeeld doordat je een hoop spullen gaat weggooien. We nemen nog eens het voorbeeld van een verhuizing van Nijmegen naar Amsterdam. Het kan dan handig zijn om te kiezen voor een afvalcontainer. Zo zie je, bij verhuizen komt een hoop kijken. Realiseer je dat van tevoren, en maak een plan hoe je het gaat aanpakken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *