Aankoopmakelaar inschakelen

Een makelaar helpt je bij het verkopen en kopen van je huis
Veel mensen denken dat een makelaar alleen maar huizen verkoopt, maar niets is minder waar. Een makelaar doet veel meer. Je kunt een makelaar bijvoorbeeld ook inschakelen als jij een huis zoekt. Dan is hij jouw aankoopmakelaar.

Populaire woningen bemachtigen door de aankoopmakelaar

Soms is het lastig om een woning te vinden die voldoet aan jouw wensenlijstje. Sommige soorten woning worden erg snel verkocht, vaak zijn deze al verkocht voordat deze online gezet worden. Als jij bij jouw aankoopmakelaar aangeeft naar wat voor soort woning jij op zoek bent, hoeveel kamers deze moet hebben, waar deze woning moet staan, etc. dan zal hij voor jou gaan zoeken naar deze perfecte woning. Door zijn connecties met onder andere makelaars weet hij vaak al heel vroeg (vaak al voordat een woning echt op de markt komt) wat er in de verkoop komt. Op deze manier heb jij dus een grotere kans om een geliefde woning te bemachtigen. Jij bent dan tenslotte de eerste (of een van de eersten) die de woning kan gaan bezichtigen.

Eventuele gebreken worden gezien door de aankoopmakelaar

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelfstandig woningen te gaan bezichtigen, maar dat is niet altijd slim, want je weet vaak niet waar je allemaal op moet letten. Een aankoopmakelaar weet dit wel en kan jou wijzen op eventuele gebreken. Jij kunt dan beslissen of jij deze gebreken wel of niet erg vindt. Dit kan je dus al doen voordat je de woning koopt. Je komt er niet achteraf pas achter. Dan kan je wellicht al veel andere kosten gemaakt hebben en deze “nieuwe” gebreken niet meer op kunnen lossen.
Makelaar inschakelen voor de verkoop van je huis

Biedingen worden uitgebracht door de aankoopmakelaar

Als jij een mooie woning gevonden hebt en een bod uit wilt brengen, kan de aankoopmakelaar dit namens jou doen. Hij zal alle onderhandelingen namens jou doen, uiteraard in overleg met jou.
Dit zijn slechts enkele redenen waarom jij een aankoopmakelaar in de arm zou kunnen nemen.

Wat kost een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar kost natuurlijk wel geld. Maar dit verdien je echt terug. De kans dat jij onverwachte, extra kosten krijgt, is kleiner, omdat de aankoopmakelaar jou hier vooraf al op zal wijzen. Wat een aankoopmakelaar exact kost, is niet te zeggen. Dit verschilt per makelaar. Het is dus verstandig om dit vooraf duidelijk met de makelaar te bespreken en zwart op wit te zetten.

Veel succes met jouw zoektocht naar de perfecte, nieuwe woning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *