3 tips om je personeel te huisvesten

Personeelshuisvesting is vaak nodig wanneer je mensen inhuurt vanuit het buitenland. Dit lijkt vaak eenvoudiger dan dat het werkelijk is; er komt namelijk best wat bij kijken. Hieronder volgen 3 belangrijke tips m.b.t. personeelshuisvesting.

  1. Meubileer de woning voor de komst van de arbeidsmigranten

Om het zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, is het een goed idee om ervoor te zorgen dat de woning waar zij zich zullen huisvesten al compleet gemeubileerd is. Wanneer dat het geval is, kunnen ze namelijk na aankomst zo snel mogelijk aan het werk en hoeven ze niet onnodig te wachten. Dat is voor hun niet prettig, want zij komen om te werken. Voor jou als ondernemer is het ook niet prettig, want tijd is geld.

  1. Huisvesting arbeidsmigranten

Het is niets nieuws: arbeidsmigranten bij elkaar gestopt in een woning, zelfs tot het schandalige aan toe. Zo’n image past niet bij succes. Wanneer je zorgt voor een ruim en net verblijf, zullen de arbeidsmigranten zich ook een stuk prettiger voelen. Dat zie je terug in o.a. de productiviteit in je bedrijf. Gelukkige werknemers presteren namelijk beter dan ongelukkige werknemers. Een gebrek aan ruimte en privacy creëert geen gelukkige werknemer. Stel jezelf eens voor hoe jij het zou vinden.

Ben je geen bedrijfseigenaar? Dan kun je uiteraard je huis verhuren aan een bedrijf om arbeidsmigranten te huisvesten. Als je de ruimte/een woning tot je beschikking hebt, kun je op deze manier geld verdienen. Een mooie optie voor mensen die bijvoorbeeld hun huis nog niet verkocht krijgen, maar al wel zijn verhuisd.

personeel huisvesting
personeel huisvesting
  1. Huisvesting arbeidsmigranten en afspraken

Het is erg belangrijk dat je bij personeelshuisvesting heldere afspraken maakt. Er moeten contracten worden opgesteld en er moeten regels worden nageleefd. Denk bijvoorbeeld aan een huisdierenbeleid, het zelf aanbrengen van wijzigingen in de woning en een opzegtermijn. Zo zijn er een aantal afspraken die goed moeten worden vastgelegd. Het laatste wat je wilt, is dat er misverstanden ontstaan die wellicht hoog in de kosten kunnen lopen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *